Για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Ο καιρός στην Κρήτη

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για το καιρό στην Κρήτη. Οι πληροφορίες για τον καιρό παρουσιάζονται ανά νομό. Οσο για τον καιρό στην Ιεράπετρα, αυτός είναι παρόμοιος με το καιρό που θα συναντήσετε σε όλη την ακτή της νότιας Κρήτης.

Ο καιρός στα Χανιά

chania weathersea temperature in chania

Ο καιρός στα Χανιά είναι ελαφρά ψυχρότερος και πιο βροχερός σε σχέση με την ανατολική Κρήτη. Ο λόγος είναι η οροσειρά Λευκά Ορη με τις 50 κορυφές πάνω από 2000 μέτρα. Η νότια ακτή στο Νομό Χανίων έχει πιο ήπιο κλίμα, με λιγότερες βροχές και ψηλότερες θερμοκρασίες.

Ο καιρός στο Νομό Ρεθύμνου είναι σχεδόν ίδιος με το καιρό στο Νομό Χανίων.

Ο καιρός στο Ηράκλειο

heraklion weathersea temperature in heraklion

Ο καιρός στο Ηράκλειο είναι ζεστός το καλοκαίρι και ήπιος το χειμώνα. Οι βροχές είναι λίγες και ουσιαστικά δεν πέφτει σταγόνα από τέλη Μαίου μέχρι το Σεπτέμβριο.

Βέβαια αν φύγετε από την πόλη που είναι δίπλα στη θάλασσα, και ταξιδέψετε λίγα χιλιόμετρα προς τα νότια, ο καιρός είναι αρκετά διαφορετικός: πιο δροσερός το καλοκαίρι και με αρκετό κρύο το χειμώνα, ενώ το χιόνι δεν είναι ασυνήθιστο.

Αν συνεχίσετε ακόμα πιο νότια θα βρεθείτε στις πεδιάδες του νότου και στις όμορφες παραλίες, όπου ο καιρός είναι πιο ζεστός και πιο ξηρός σε σχέση με τη βόρεια Κρήτη.

Ο καιρός στον Άγιο Νικόλαο

agios nikolaos weathersea temperature in lassithi

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κρήτης, την περιοχή με τις λιγότερες βροχοπτώσεις. Οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι δεν είναι τόσο ψηλές όσο στην νότια ακτή (Ιεράπετρα).

Οι χειμώνες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου είναι από τους πιο ήπιους στην Κρήτη.

Ο καιρός στην Ιεράπετρα

ierapetra weatherierapetra sea temperature

Η Ιεράπετρα βρίσκεται στη νότια Κρήτη και ο καιρός εδώ χαρακτηρίζεται από ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, ενώ ο χειμώνας είναι πολύ ήπιος. Η περιοχή της Ιεράπετρας φημίζεται για τις ψηλές θερμοκρασίες και τους δυνατούς βόρειους άνεμους το καλοκαίρι.Πληροφορίες για Κρήτη  -  Αεροδρόμια & λιμάνια Κρήτης  -  Χάρτης Κρήτης  -  Δρόμοι της Κρήτης  -  Ο καιρός στην Κρήτη  -  Crete Car Rental Tips